Skip to main content

A durable WE always starts with ME.

  • Patriek Albers
  • Blog

Wat ben ik hier al vaak tegenaan gelopen: beginnen bij 'wij' in plaats van "Wat betekent het voor mij." Nu nog steeds... besef ik me bij het lezen van de titel ....toch weer begonnen met 'wij', wederom een bewustwordingsmomentje.

Momenten dat je in de 'wij' bezig bent, zonder eerst de 'mij' te raadplegen. Herkenbaar? Van meet af aan praten in de wij-vorm. Op zich kun je dit lang volhouden, maar duurzaam is het niet, vooral niet voor jezelf. Is er namelijk nog wel ruimte voor 'mij' als ik altijd begin bij 'wij'?

Zoals ik in mijn vorige bericht vertelde ben ik al enige tijd op ontdekkingsreis. De reis naar binnen, een innerlijke reis waar je jezelf volledig mag ontmoeten. Waar je volledig in je kracht kunt staan om vervolgens in beweging te komen, op weg naar jouw zingeving. Niks spiritueels aan, gewoon toegang krijgen tot je ultieme toolbox, die je altijd bij de hand hebt. Een toolbox die menig een nooit écht opent. Later meer hierover. Terug naar het inzicht.

Op mijn innerlijke reis kreeg ik het inzicht: ik praatte 'altijd' in de wij-vorm en zorgde daarmee voor invulling van de wij behoefte en niet (persé) die van mijzelf. Wat ik ontdekte was dat ik daardoor gewoon geen nee kon zeggen. Ik was met mijn energie al verbonden aan de 'wij'. Echt goed voor jezelf zorgen, betekent dicht bij jezelf blijven, in verbinding met je eigen ik, uiteraard met respect voor de ander.

Heb jij ook wel eens van die momenten dat je, achteraf, liever nee had willen zeggen? Of herken je bij jezelf een andere dynamiek?

Dit soort thema's (en vele anderen) gaan we in het i4C programma (naam komt later) samen onderzoeken. De rode draad ben jezelf, jij als middelpunt van jouw leven. Met je eigen toolbox aan de slag om vooral jezelf te laten zien wat je waard bent. Jouw transformatie, moeiteloos.

Het i4C programma gaat in Maart 2022 van start met een groep ondernemende mannen. Ben je bereid om uit de waan van de dag te stappen en vanuit jouw innerlijke kracht te gaan voor een waanzinnig en waardevol leven. Doe het zelf maar niet alleen.